Sercem Browaru Obywatelskiego

 Sercem Browaru Obywatelskiego jest restauracja, podobnie jak sercem śląskiego domu jest kuchnia. Książęta von Pless ucztowali w pałacach, robotnicy zakładów przemysłowych spotkali się w szynkach, a my zapraszamy do Restauracji Con Amore.
 
 

Śródziemnomorska kuchnia

W historycznym wnętrzu króluje śródziemnomorska kuchnia z jej sezonowymi, pełnymi aromatu składnikami. Potrawy á la Carte świetnie komponują się ze świeżością piwa Tichauer. A szefowa kuchni w porze lunchu od poniedziałku do piątku zaprasza na danie dnia.

Śląska tradycja

 Kultywujemy śląską tradycję wspólnego biesiadowania. Spędzanie czasu w gronie rodziny i przyjaciół, dzielenie się jedzeniem, poznawanie i próbowanie smaków – oto nasza inspiracja.

Restauracja

 Do restauracji Con Amore w Browarze Obywatelskim zapraszamy codziennie od godziny 13:00 do 22:00. Serwujemy potrawy sezonowe i dzielimy się pasją do kuchni śródziemnomorskiej, jej smakowych i zdrowotnych walorów. Dania przygotowuje zespół zdolnych kucharzy oraz szef kuchni.

Dziedzictwo rzemieślniczego browaru

 Zobowiązani dziedzictwem rzemieślniczego browaru, w karcie proponujemy tylko autorskie dania, które właściciel Browaru Obywatelskiego przywiózł z różnych zakątków świata oraz tradycyjne przepisy jego rodziny. Dysponujemy dwoma salami – na 1000 i 300 osób, dlatego jesteśmy w stanie przygotować i obsłużyć każdą imprezę.

Przestrzeń

Zaadaptowaliśmy browarniane hale na przestrzeń, w której dzielimy się smakami świata. W postindustrialnym, przestronnym wnętrzu dawnych garażów, łączymy czerwoną cegłę, beton oraz drewno. I nawet opalany sezonowaną buczyną piec ma tu swoje imię.

Przekąski do piwa Tichauer

Ze świeżo uwarzonym piwem Tichauer świetnie korespondują dedykowane przekąski: bułeczki z pieca z tapenadą, czosnkowym awioli, humusem oraz oliwami aromatyzowanymi ziołami - tymiankiem i rozmarynem. Patatas bravas podajemy z truflowym majonezem.